Og hver morgen våkner jeg - bokomtale

Forestill deg at du er på skitur. Du er på skitur sammen med kjæresten din. Du har strevd litt i livet, men så har du plutselig funnet sjelevennen din, ikke en sånn svulstig greie som omtales i Hollywoodfilmer, men en som passer inn i deg, som elsker deg, som gir deg tyngde i livet, han gjør at du endelig lar røttene finne feste og du har et sted som er Hjemme. Han er Hjemme, havnen din, der du er som tryggest.

Dere er ute på skitur, og plutselig faller han sammen foran deg. Han faller ikke som i et epilepsianfall, han faller som om alle bena i kroppen hans er gele, og når du rekker frem til  ham og tar ham i armene dine så dør han. Hvordan skal du klare å leve videre når alt han var er borte? Marita Hansen skriver om tiden etter kjærestens bortgang.

Dette er en bok om sorg, om livet og døden, om mennesker og forholdene dem i mellom, om forholdet til seg selv når alt faller sammen. Dette er en liten perle av en bok, brutalt ærlig og innsiktsfull, men likevel skrevet i et språk som rører ved det innerste, til tider er det ren lyrikk. Skildringene er nydelige og Marita klarer å formidle hvordan man splittes i to i sorgen; den ene delen vet at den må gå videre og fortsette livet mens den andre delen er fullstendig lammet og ute av stand til å skjønne hvordan man kan leve videre når man har mistet alt. Boka er kort og lettlest, men må leses flere ganger for å oppdage alle de små språklige gullkornene som ligger gjemt under steinene. Jeg anbefaler denne boka. 

Én kommentar

mygaylife

11.09.2016 kl.23:12

Nå fikk jeg lyst å lese ny bok :) takker :)

Ta gjerne en titt på nye bloggen min å gi meg noen kule ideer om hva jeg kan blogge om nå i starten :D

Skriv en ny kommentar

fabelastisk

fabelastisk

45, Trondheim

Ungdomsskolelærer som elsker strikking, hagearbeid og dyr. Brenner for psykisk helse og jobber for å fjerne tabuet rundt seksuelle overgrep og psykiske lidelser. Noen av postene mine kan ha triggende innhold, som skildringer av overgrep, og skadelig bruk av mat. Les med respekt og ta vare på deg selv.

Kategorier

Arkiv

hits